BROUWERIJ
BROUWERIJ HISTORIE

Rotterdam telde in de Middeleeuwen 48 bierbrouwerijen binnen haar stadsmuren. Na de tweede wereldoorlog slechts twee. Heineken op de Noord-oever en Oranjeboom op de Zuid-oever van Rotterdam. Ook deze twee brouwerijen verdwenen uit de stad. In de jaren 70 verhuisde Heineken naar Zoeterwoude en Oranjeboom naar Breda.

Bierliefhebber Harry van de Wiel, destijds eigenaar van Bierlokaal Locus Publicus, Bierlokaal Cambrinus, het Doelencafé-Restaurant en diverse bierwinkels heeft met de oprichting van de Stadsbrouwerij de Pelgrim in 1996 een einde aan dit brouwerijloze tijdperk gemaakt.

De Nederlandse bierliefhebber geniet inmiddels al jaren van het ambachtelijke gebrouwen Pelgrimbier. Het heeft de bijnaam "Vloeibaar goud uit Rotterdam" gekregen vanwege het zuivere Rotterdamse water.

De Pelgrim heeft een rijke geschiedenis van verschillende brouwers gekend o.a. de toppers uit de brouwwereld: Ard Jansen, Sander Maassen en Wouter Heuvelman. Deze brouwers hebben meegewerkt aan het verbeteren van het karakter van ons bier.

In 2012 is de roerstok overgenomen door Eric van der Lugt.

De brouwers zijn continue bezig met het verbeteren en aanpassen van de bieren. Door het steeds verder ontwikkelen smaken alle bieren, dus ook uw favoriet, steeds iets beter. Ook zijn er regelmatig eenmalige brouwsels te verkrijgen van de tap. Kom dus gerust regelmatig proeven!

Tevens wordt onze brouwer zo nu en dan geassisteerd door studenten van diverse MBO/HBO Voedingsmiddelentechnologie opleidingen.

 

Pelgrim in de prijzen:

 

Het ontwikkelen van de bieren heeft ook zijn vruchten afgeworpen want de Pelgrim heeft ondertussen ook enkele prijzen op haar naam staan:


Oktober 2012:

2e prijs "Beste Dubbelbockbier van Nederland" in de verkiezing van het Beste Bockbier van Nederland tijdens het 35e Pint Bockbierfestival in de Beurs van Berlage met de Pelgrim DubbelbockJanuari 2012:

Publieksprijs op het winterbierfestival in Gouda met de V.S.O.P.


Oktober 2011:

2e prijs bij de verkiezing "Lekkerste bockbier van Nederland" met de Provenier dubbelbok.


Januari 2011:

Publieksprijs op het winterbier festival in Gouda met de V.S.O.P.

 bieren